We mochten de nieuwe competitie starten met een thuiswedstrijd tegen Eext.

Eext zat vorig jaar nog in de 4de klasse, dus makkelijk zou Buinerveen het vandaag niet krijgen. Bij Buinerveen mocht nieuwkomer Benjamin Tjarks starten in de goal (wegens ziekte ontbrak onze vaste keeper), laatste man stond Christoffer van Houten en voor hem stond Dennie Kohl als voorstopper, de rechtsback positie was voor Christiaan Hebels en aan de linkerkant Freddy Tjarks. Het middenveld bestond uit Michel Hebels, Pascal van Houten en Ate de Vries. Voorin Bert Timmermans, Dennis Middeljans en Fabian Blaak. Op de bank hadden we Jan v.d. Werff, Brandon de leeuw, Branco Boer en Neil Hendriks.

De wedstrijd begon voor Buinerveen niet zo goed, binnen 3 minuten stond Eext al met 0-1 voor. Buinerveen was wakker geschud en vocht terug. Dennis Middeljans maakte de 1-1, zo dachten wij, Helaas dacht de scheidsrechter er anders over en gaf een vrije trap in het voordeel van Eext. Huh??? Wat is er dan gebeurd vroeg Dennis netjes aan de scheidsrechter, die wist te vertellen dat Dennis de keeper naar de grond duwde. Daar kon Middeljans niet bij, want de keeper lag al op de grond toen hij hem passeerde. Zelfs de keeper van Eext wist Dennis te vertellen dat hij zelf in een “polletje” trapte en daardoor voorover viel, waardoor hij Middeljans uit balans bracht. Onze scheidsrechter had dit dus wel degelijk niet goed beoordeeld, maar daar hebben we nu niks meer aan helaas. In de 20ste minuut wist Eext wel weer te scoren en de stand op 0-2 te brengen. Even een domper voor Buinerveen. Maar Buinerveen gaf niet op en deed er alles aan om weer op gelijke hoogte te komen.

5 minuten voor rust wist Eext vanuit een counter de 0-3 binnen te schieten.

Na de rust kwam Buinerveen goed uit de start blokken en zette alles op alles. Pascal van Houten was achter gebleven in de kleedkamer en Neil Hendriks mocht nu zijn diensten bewijzen op het veld.

Buinerveen creëerde grote kansen, waarvan Dennie Kohl nog een keer snoeihard de lat raakte.  Halverwege de tweede helft wist Dennis Middeljans de stand op 1-3 te brengen. Hij kwam mooi tussen de laatste man en de keeper in en kon hem keurig binnen tikken.

Al snel volgde de 1-4 erachteraan. Even gingen de koppies hangen bij Buinerveen, maar ze pakten de draad weer op en gingen er weer vol voor. Eext wist nog te profiteren van wat kleine verdedigingsfoutjes van Buinerveen en schoot de 1-5 binnen. Deze stand was niet geheel terecht als je kijkt naar het wedstrijdbeeld. De ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd, alleen wist Eext af en toe net iets slimmer te spelen. Beide ploegen kregen ongeveer evenveel kansen, maar Eext was net wat scherper en trefzekerder. Na 75 minuten spelen mocht Brandon de Leeuw het veld betreden voor Fabian Blaak en Branco Boer kwam erin voor Freddy Tjarks.

Vlak voor het einde van de wedstrijd maakte de keeper van Eext nog een overtreding op Bert Timmermans, hierdoor kreeg Buinerveen een strafschop toegekend en de keeper van Eext een gele kaart. Ate de Vries legde de bal op de stip en knalde de bal snoeihard achter de doelman. Hiermee werd de eindstand op 2-5 gebracht. Buinerveen heeft hard gewerkt vandaag om een goede stand neer te zetten, helaas resulteerde dit niet in een overwinning, maar we weten dat het er wel in zit en hebben alle vertrouwen er in dat de nodige punten wel behaald zullen gaan worden dit seizoen.