Afgelopen zondag mocht Buinerveen aantreden tegen Weiteveen, weer een lastige ploeg. Buinerveen heeft het niet makkelijk de eerste competitie wedstrijden.

Om 14.00 uur gaf scheidsrechter Bos het startsignaal van de wedstrijd.
Buinerveen was nog niet helemaal wakker en binnen 2 minuten bracht Weiteveen de stand al op 1-0. Buinerveen moest er nog even in komen en had er iets meer tijd voor nodig dan Weiteveen, dat scherp aan de wedstrijd begon.

Dennie Kohl maakte in de 11de minuut een overtreding op een speler van Weiteveen en kreeg hiervoor een gele kaart.

Voor de toeschouwers was het een leuke wedstrijd om te kijken. Er zat tempo in het spel en beide ploegen gingen ervoor. Weiteveen kwam voor de rust nog op een 2-0 voorsprong.

Na de rust moest Buinerveen er flink tegenaan om terug te komen in de wedstrijd. Dit lukte nog niet zo goed. Er werden niet genoeg kansen gecreëerd en de spitsen werden niet veel bereikt.  Verdedigend werd er goed gespeeld door Buinerveen, Benjamin Tjarks hield menig aanvaller van Weiteveen niet in de buurt van de goal.

De tweede helft kreeg Weiteveen nog een penalty, in eerst instantie belandde de bal in het net, maar scheidsrechter Bos keurde de goal af.. Reden waarom? Er waren 2 spelers van Weiteveen die te vroeg de 16 meter in liepen en tja, dat mag niet volgens de regels. Dus moest Weiteveen de penalty overnieuw nemen.
De tweede keer lukte het Weiteveen niet om de bal in het net te krijgen. De bal ging hoog over en kwam met een knal tegen het reclamebord aan die boven het vangnet was bevestigd, resultaat: kapot reclamebord, het achterste stuk van het reclamebord brak af. Was het een kwestie van een heel hard schot of was de kwaliteit van het reclamebord niet al te best?!

De stand bleef dus 2-0. Er zat dus nog kans in voor Buinerveen om het laatste half uur de stand nog op gelijke hoogte te brengen, maar dan moesten de spitsen wel worden bereikt, en dat ging nog niet zo makkelijk.

In de 74ste minuut bracht Weiteveen de stand toch nog op 3-0 en 6 minuten later kwam er ook nog de 4-0 achteraan. Dit was dan ook de eindstand.