Zoals in de lijn der verwachtingen lag, WKE bovenaan en Buinerveen onderaan, had WKE vanmiddag geen kind aan de hekkensluiter van de 5e klasse E. Ofschoon Buinerveen eerst het doel nog schoon hield en ook nog 2 speldenprikken uitdeelde via Dennie Kohl en Bert Timmermans. Het in grote getale opgekomen publiek moest tot de 26ste minuut wachten alvorens het grote veldoverwicht van WKE '16 werd uitgedrukt in een goal.

Het was uiteindelijk Henk Bakker die de ban brak, 1-0. Een minuut later was het Bertus Wolters die de voorsprong verdubbelde en weer 3 minuten later was het Henk Bakker die de 3-0 aantekende. In de 38ste minuut scoorde Bertus Wolters de 4-0 en Henk Bakker bepaalde in blessuretijd de ruststand op 5-0.

De tweede helft ging door waar de eerste helft geëindigd was. Aanval op aanval golfde richting het strafschopgebied van Buinerveen waar zij zich hadden teruggetrokken. In de 48ste minuut was het wederom Henk Bakker die scoorde en de 6-0 maakte. In de 62ste minuut maakte Harold Wolters de 7-0 door een klassieke fout van doelman Tjarks van Buinerveen. In de 65ste minuut maakte Bertus Wolters de 8-0.

DEBUTANT SCHOLTENS

In de 66ste minuut wordt Ferdy Poelman gewisseld voor Jan Scholten. Jan, zoon van de legendarische topschutter van WKE Tinus Scholten, viel goed in, want bij zijn eerste balcontact lag de bal al in het netje, 9-0. In de 74ste minuut zorgt Ayhan Bas voor 10-0 en in de 80ste minuut is het Bertus Wolters die de 11-0 binnen schiet. In de 73ste en 78ste minuut verhoogt Henk Bakker de score tot 13-0, waarna Jan Scholten zijn prima invalbeurt bekroond met zijn 2e en WKE’s 14e treffer, wat tevens de eindstand werd.

NATIJD GROOT FEEST IN KANTINE WKE '16

Natijd heeft VV Buinerveen die met een touringcar naar Emmen waren gekomen groots feest gevierd met de vereniging WKE '16. Dit feestje werd opgeluisterd met vele optredens van onder ander de populaire volkszanger Jannes.

Volgende week speelt VV Buinerveen een uitwedstrijd tegen VV Buinen. aanvang: 14.00 uur