Na de grote maar niet verrassende nederlaag van Buinerveen op het emmer woonwagenkamp staat nu de ontmoeting met buurman Buinen op het programma. Buinerveen hoopt hier weer hun blazoen te kunnen oppoetsen en de laatste plaats weer te kunnen afstaan.

Buinen dat momenteel de 12e plaats in de 5e klasse E bezit haalde 6 punten uit de vorige 9 wedstrijden door 2 weken achter elkaar te winnen van De Treffer '16 en Zandpol. De laatste weken gaat het met de formatie van trainer Andre Wever minder en verloren ze afgelopen week met 1-7 van Weiteveense Boys. Ook Buinen zal dus in de derby op zoek gaan naar eerherstel en een overwinning tegen de buurman en aartsrivaal zou dan ook goed uitkomen.

Buinerveen verzamelde dit seizoen nog maar 1 punt maar deed dit verdienstelijk tegen de nummer 3 Roswinkel. Ook Buinerveen zal er alles aan doen om de punten mee te nemen naar het blauwe kamp maar trainer Ludie Hulshof kent aardig wat personele problemen. Dennie Kohl is weer hersteld van een liesblessure maar daar tegenover staat het wegvallen van Fabian Blaak. Met de langdurig afwezigen Stan van der Aa en Sander Riensema meegeteld dunt de selectie van Hulshof aardig uit. Ook Be Schipper is nog een twijfelgeval nadat hij met een hamstringblessure uitviel tegen WKE '16. Als we al met al alles bij elkaar optellen met het wegvallen door stopgevallen houdt Hulshof nog 11 fitte spelers over voor de confrontatie.

Buinen uit. Ook de legendarische wedstrijd waar RTV Drenthe vorig jaar aanwezig was en onze trainer landelijke bekendheid kreeg om zijn pik-peptalk. Plezier Instelling Karakter. Als de blauwhemden dit laten zien zondag zijn er genoeg mogelijkheden om de 3 punten mee te nemen.

Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in Buinerveen overigens in een 2-0 overwinning voor Buinerveen wat toen de eerste winstpartij van het seizoen betekende.

De wedstrijd werd overigens de afgelopen 10 jaar 6 keer in Buinen gespeeld en van die confrontaties won Buinen er 4 en Buinerveen 2. Opvallend in die wedstrijden is dat er veel goals vallen en laten we hopen dat het een garantie voor zondag is. De laatste keer dat Buinerveen aan het langste eind trok was in het seizoen 2013-2014 door doelpunten van Mark Middeljans, Bert Timmermans en 2 keer Branco Boer. 2 van de ze doelpuntenmakers zijn helaas niet meer in het eerste elftal van Buinerveen actief.

Wij hopen u zondag allemaal te zien op sportpark de Woerd in Buinen.